İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAROZO: `ANKARA´NIN ATACAĞI EN İYİ ADIM ERMENİ SOYKIRIMINI TANIMAK VE ERMENİSTAN´LA OLAN SINIRINI AÇMAK OLURDU´

AK Bşk. Joze Manuel Barozo Harvard (ABD) Üniversiteside yaptığı konuşmada yukardaki sözleri sarfetti ve şçyle sürdürdü konuşmasını”Biz Türkiye’nin önemli bir devlet olduğunu ve Avrupa sosyal ve ekonomik geleceği açısından büyük potansiyele sahip olduğunu aklımızda bulundurmalıyız” dedi. Barozo, buna rağmen Kürtler ve ulusal azınlıklara ilişkin sorunların Türkiye’de çok hassas konular olduğunu ve ulusal azınlıklar konusunda daima inmsan hakları ihlalleri olduğunu kaydetti.

Adalet ve Demokrasi için Avrupa Ermeni federasyonu Bürüsu’ndan yapılan açıklamada, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili olarak, Ankara’nın Yunanistan’la yapıcı ilişkilerini geliştirdiğini, aynı yaklaşımı Ermenistan’a da göstermesi gerektiğini kaydetti.

Barozo yaptığı açıklamada “Türklerin Ermeni Soykırımı gerçe3ğini kabul etmeleri gerektiğini” belirtti ve tanınmış yazar Orhan Pamuk’un durumuna ilşkin olarak “Türkiye’nin Ermeni sorununa ilişkin olarak sığ yaklaşımlar konusunda çekimser kalması gerektiğini” de kaydetti. Barozo “Avrupalшlar ‘Soykırım olmadı’ sözlerini beğenmemektedir. Ankara’nın atacağı en iyi adım, Ermeni soykırımını tanıyıp, Ermeni snırının açmasıdır” deedi.

Yorumlar kapatıldı.