İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papaz rahat durmuyor

Düzenlediği ihanet konferansında kendisini ekümenik lider ilan eden Bartholomeos, şimdi de bütün Rum piskoposlarını İstanbul’a davet etti

Fener Rum papazının Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki başpiskoposluk sorununu çözme bahanesiyle İstanbul’da düzenleyeceği “Yüce Sinod” toplantısının asıl amacı ise başka. Fener papazı, Ortodoks kiliselerinin başkanlarının katılacakları toplantıda diğer piskoposlardan ekümenikliğini kabul etmelerini isteyecek ve “Patrikhane Yunanistan’a” kampanyasının önlenmesi için destek arayacak.

Türkiye’yi terk etsin

Noel Baba Vakfı, Fener Rum Patrikhanesi’nin Yunanistan’a taşınması için yarın imza kampanyası başlatıyor. Vakıf tüm vatandaşları kampanyayı desteklemeye çağırıyor.

Papaz yine oyun peşinde

SIrtInI AB’ye dayamak suretiyle, geçen hafta düzenlediği ihanet konferansında kendisini Ekümenik Patrikhane’nin lideri ilan eden Bartholomeos, şimdi de bütün rum piskoposlarını İstanbul’a davet etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki başpiskoposluk sorununu çözmek bahanesiyle tüm Rum piskoposları 10 Kasım’da İstanbul’a davet etti.

AMAÇ BAŞKA

Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Politis gazetesinin haberine göre Bartholomeos, Başpiskopos Hrisostomos’un hastalığı nedeniyle Rum kilisesinde uzun zamandır devam eden ve Rum metropolitleri arasında görüş ayrılığına neden olan başpiskopos seçimlerine ilişkin kesin karar alınmasını hedefliyor.

Bartholomeos ile konuyu görüşmek amacıyla İstanbul’da bulunan “Omorfo (Güzelyurt) metropoliti” Neofitos, Cikko piskoposu Nikiforos ve Trimitunda bölge piskoposu Vasilio’nun “amaçlarına ulaştıklarını” belirten Politis gazetesi, 10 Kasım’daki toplantıda uzlaşma sağlanamaması durumunda, Bartholomeos’un konuyu tüm Ortodoks kiliselerinin başkanlarının katılacağı “Yüce Sinod” toplantısına götürme ihtimali bulunduğunu yazdı.

DESTEK İSTEYECEK

Fener rum papazının Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki başpiskoposluk sorununu çözme bahanesiyle İstanbul’da düzenleyeceği “Yüce Sinod” toplantısının asıl amacı ise başka.
Fener papazı, Ortodoks Kiliselerinin Başkanları’nın katılacakları toplantıda diğer piskoposlardan ekümenikliğini kabul etmelerini isteyecek ve yarın başlatılacak ‘Patrikhane Yunanistan’a” kampanyasının önlenmesi için destek isteyecek.

Yorumlar kapatıldı.