İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ATOM SANTRALINA DESTEK SÜRECEK´

Avrupa Komisyonu Gürcistan ve Ermenistan Heyeti Bşk. Torbe Holtsen ve Ermenistan Finans bakanı Vartan Haçatryan dün düzenledikleri basın toplantısında, AB Zahire Güvenliği Programı çerçevesinmde Ermenistan’a 2 yıl içinde 20 milyon Avro tahsis edileceğini bildirdiler.

Bu yıl için öngörülen 10 milyon doların 5+5 olmak üzere verileceğini ve bu meblağların; tarım, sağlık, istatistiki hizmetler ve kadastro alanlarına yönlendirilmiş olduğunu söyledi. Bu yıl tarım alanlarına ilişkin harita ve hesaplamaların tamamlanmasından ötürü bu alana destek tahsisatına gerek görülmediğini kaydeden Holtsen, verilen tahsisatların Ermenistan Hükümetinin gerçekleştirdiği reformlara bağlı olduğunu ve bunların da “iyi ilerlediğini” kaydetti.

Ermenistan’ın AB üyeliği olasılığına ilişkin soruya Holtsen. yakinda “Yeni Komşular” programı çerçevesinde Ermenistan’la değerlendirmelerin başlayacağını, AB tarafından yapılan esas vurgununsa, sosyal reform programlarına yönelik olduğunu kaydetti.

Ermenistan Atom Santralı’na ilişkin olarak Holtsen, 1997 yılında Ermenistan hükümetinin Atom Santralının güvenliğini temini meselesiyle ilgili olarak AB’ye başvurduğunu, Atom santralına ilişkin güvenlik meselelerinin sadece Ermenistan’da değil, Rusya ve AB’ye yeni üye olmak isteyen ve birinci nesil atom santralına sahip tüm ülkelere yönelik olduğunun altını çizdi.

Holtsen, Atom Santralının güvenlik düzeyini yükseltme için AB’nin önümüzdeki 2 yılda 5-7 milyon Avro tahsis edeceğini de hatırlattı. Finas Bakanı Haçatryan Holtsen’in sözlerine ek olarak, Ermenistan Atom Santralı için herşeyin yapıldığını ve birçok konuda dünyadaki 600 Atom santralından ilerde olduğunu da hatırlattı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.