İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oyak: Axa kararını inceliyoruz sonuca göre gerekeni yaparız

Oyak, sigorta sektöründeki Fransız ortağı Axa’nın, 1915 yılında Osmanlı Devleti döneminde yaşanan olaylar sonucu hayatını kaybeden poliçe sahibi Ermenilerin yakınlarına 17 milyon dolar ödeme yapma kararını incelemeye aldı.

22.10.2005

Oyak Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Kurumumuz sürdürmekte olduğu çalışmaların neticesinde ulaşılacak sonuca göre gereğini yapma kararı almıştır” denildi.

Axa ile Türkiye’de Türk yasalarına göre kurulmuş bir sigorta ortaklığına dayanan ilişkileri olduğu hatırlatılan Oyak açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verildi:

“Alınan kararla bizim doğrudan ya da dolaylı hiçbir ilişkimiz bulunmamaktadır. Bununla birlikte doğan hassasiyetin bilincinde olunarak, bu husus Oyak’ın en üst kurullarında gelişmeler ışığında tüm boyutlarıyla görüşülerek gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. Halkımızın hissiyatını yansıtan her türlü girişim Axa/Fransa nezdinde en üst düzeyde ve kararlılıkla yürütülmektedir.”

Oyak’ın Fransız ortağı Axa, ABD Kaliforniya Eyalet Mahkemesi’nde görülen davada poliçe sahibi Ermenilerin yakınları ile uzlaşmayı kabul etmişti. Şirket aynı zamanda Fransa’da bulunan çeşitli Ermeni yardım kuruluşlarına 3 milyon dolar bağışlayacağını da açıklamıştı.

Yorumlar kapatıldı.