İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakandan şikâyetçi

Türkiye’yi “soykırım yaptı” diyerek AB’ye jurnalleyen Orhan Pamuk şimdi de Başbakan’ı şikâyet etti

Pamuk söyleşi sırasında Erdoğan için “Kendisini zayıflığı ve kararsızlığından dolayı kabahatli görüyorum. Kendi partisinin üyeleri başta olmak üzere AB projesine yönelik bir dalga milliyetçi olay ve saldırılar oldu. Sorun ile yüzleşmedi. Net bir çizgi çizmedi. Konudan kaçmaya çalıştı” dedi.

TÜrkİye’yi “Soykırım yaptı” diyerek AB’ye jurnalleyen Orhan Pamuk şimdi de Başbakan Erdoğan’ı ABD’nin en büyük gazetesi New York Times’e şikayet etti. New York Times yazarlarından Stephen Kinzer’e konuşan Pamuk, Erdoğan için “Kendisini zayıflığı ve kararsızlığından dolayı kabahatli görüyorum.” dedi.

ZAYIF BULDU

Pamuk, Erdoğan’ın, hakkında dava açılmasıyla bir ilgisi bulunduğuna inanmadığını belirtmekle birlikte bunu mümkün kılan iklimin oluşturulmasına yardımcı olduğunu ima etti. Pamuk, Başbakan için şunları söyledi:

“Bu yılın başında kendi partisinin bazı üyeleri dahil olmak üzere, AB projesine yönelik bir dalga milliyetçi olay ve saldırılar oldu. Sorun ile yüzleşmedi ve AB karşıtı milliyetçilik ile hoşgörü arasında net bir çizgi çizmedi. Konudan kaçmaya çalıştı.” Dünyanın çoğunun bir “soykırım” olduğunu düşünürken, Türkiye’nin bunu kabul etmediğini kaydeden Kinzer de “Sayın Pamuk’un yargılanması, Avrupalılara, uzun bir süre askerler tarafından hükmedilen muhafazakar bir toplum olan Türkiye’nin artık insan haklarını ve ifade özgürlüğünü kucakladığını göstermeye istekli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğerler açısından çok rahatsız edici” yorumunu yaptı.

Yorumlar kapatıldı.