İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kan dedin mi duracaksın…

Murat Çelikkan

Kan dedin mi duracaksın…

Haftalık Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink hakkında “Türklüğü tahkir ve tezyif ettiği” iddiasıyla 6 ay hapis cezası veren Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını Çarşamba açıkladı. Mahkeme gerekçeli kararında, “Olayımızda da sanık öyle ustalıkla hareket etmiş, öyle iyi hazırlanmış, tutmuş Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Cumhuriyetini emanet ettiği, Türk Gençliğine Hitabetinde yer alan ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ bu çok önemli sözü Türklüğü küçük düşürücü, incitici bir üslupla ‘Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur’ şeklinde değiştirmiş, tabir yerinde ise tavşana kaç tazıya tut demiştir” diyor. Nasıl buldunuz? Ayrıca hemen her mahkemede ‘bilirkişi adaletine’ başvurarak sorumluluktan kaçan mahkeme alışkanlığının aksine mahkeme, kararında, “Sanığın suç kastının olduğu kabul edildiğinden, bu noktada bilirkişilerin raporuna itibar edilmediğini” belirtiyor.

Hrant Dink’in avukatı Fethiye Çetin, “Doğrusu bu gerekçeli karara hukuki bir temyiz dilekçesi yazmakta zorlanacağız, mahkemenin gerekçesi hukuki olmaktan uzak” diyor. Ne desin?

Gerekçeli kararın devamına bakın!

“Her ülkenin kendine göre değerleri vardır. Öyle ülke vardır ki bayrağından şort yaparsın, hoş görülür. Öyle ülke vardır ki ineğine dokunursun, infial yaratır. Öyle millet vardır ki kan dedin mi akla bu toprakların her santiminde bulunan ecdat kanı gelir.”

Hrant Dink, yazısında “Ermeni kimliğinin pekiştirilmesi” gayesine hizmet edip “Ermeni gençlerinin Ermenistan’a seyahat etmelerini bu amaçla tavsiye” etmiş. Bu şekilde özel kast unsuru oluşmuş.

Yorumlar kapatıldı.