İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu kampanyayı destekleyelim: ‘Patrikhane Yunanistan’a Taşınsın…’

Noel Baba Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Fener Rum Patrikhanesi’nin Yunanistan’a taşınması için 28 Ekim’de imza kampanyası başlatacaklarını bildirdi. Karabulut, “Fener Rum Patrikhanesi için istenilenler, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan Lozan Barış Antlaşması’nı tehdit etmektedir. Türk halkı bu olanlara sessiz kalmayacaktır” dedi.

Patrik destekli hakaret

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un İstanbul Hilton Oteli’nde düzenelen ‘ihanet konferası’nda söylediklerini kullanan Avusturya gazetesi Die Presse, Hıristiyanların Türkiye’de 2.sınıf vatandaş olduğunu yazdı.

AB’nin, müzakerelere başladığı Türkiye’de din özgürlüğünün yeterli olmayışını eleştirdiğini belirten gazete Türkiye’nin reformlara rağmen Avrupa standartlarındaki bir din özgürlüğünden çok uzakta olduğu ve bunun AB Komisyonu’nun Kasım ortasında sunacağı Türkiye raporunda da yer alabileceği belirtildi.

Die Presse haberinde, Türkiye’de kiliselerin yasal bir kimliğinin olmadığını, bu yüzden gayri menkul veya arazi satın alamadıklarını, servet edinemediklerini, ancak karmaşık yasal yollara başvurarak, örneğin vakıf kurmak suretiyle, ayakta kalabildiklerini ifade etti.

PAPAZ OKULU AÇILSIN

Kiliselere din adamlarını eğitme yetkisinin verilmediğini aktaran gazete, Ankara’nın Heybeliada’da bulunan Türkiye’deki tek Rum Ortodoks ruhban okulunun yeniden açılmasına izin vermediğini belirtti. Haberde, Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin hararetli taraftarlarından biri olarak gösterilen Bartholomeos’un, katılım sürecinin bu durumun iyileşmesine yol açmasını umduğu ifade edildi.

Yorumlar kapatıldı.