İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York´ta 18 Ekim Azerbaycan günü

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazandığı 18 Ekim’i New York’ta ‘Azerbaycan Günü’ olarak ilan etti.Amerika Azerbaycanlılar Derneği ve Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) ortak girişimiyle dünyanın finans merkezi olarak bilinen Wall Street’teki Bowling Green Park’ta Azerbaycan’ın bağımsızlığının 14. yıldönümü dolayısıyla bayrak çekme töreni düzenlendi.

Azerbaycan’ın Washington Büyükelçisi Yaşar Aliyev’in de hazır bulunduğu törende Amerikan ve Azeri bayrakları her iki ülkenin milli marşları
eşliğinde göndere çekildi.

Törene New York Belediye Başkanı Bloomberg’i temsilen katılan belediye yetkilisi Azade Halili, New York Belediyesi adına 18 Ekim’in New York’ta ‘Azerbaycan Günü’ ilan edildiğine dair Büyükelçi Aliyev’e bir berat takdim etti.

Törende bir konuşma yapan Amerika Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Tomris Azeri, ilk olarak 1918 yılında bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan’ın bu bağımsızlığının sadece 2 yıl sürdüğünü, bu tarihten sonra 1991 yılına kadar Sovyet Rusya’ya bağlı şekilde yaşamaya mahkum kaldıklarını anımsattı. Azeri, ”Hem Azerbaycan’da, hem de yurtdışındayaşayan Azeriler olarak 75 sene boyunca hürriyet özlemi ile yaşadık. Ülkemizin 1991’de kazandığı bağımsızlığın daimi olması ve Amerika’dakiAzeri toplumunun birlik içinde yaşaması en büyük temennim” şeklinde konuştu.

TADF yetkilisi İbrahim Kurtuluş ise Azerbaycan’ın 14. bağımsızlık yıldönümünü kutladığı konuşmasında şunları söyledi: ”Genç Azerbaycan Cumhuriyeti’nin demokratikleşme yolunda ilerleyerek bağımsızlığının ilelebet devam etmesi tüm bölgenin refah ve barışı için vazgeçilmezdir. Dünyanın tüm medeni ülkelerinin de Azerbaycan topraklarına yönelik Ermeni askeri işgalini ve dayatmalarını asla gözardı etmemesi gerekmektedir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.