İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ BASINININ BAYRAMI

Bu yıl ikinci kez olmak üzere Ermeni Basın Günü kutlandı. 2004 yılında Hükümet tarafından “Azdarar” gazetesinin ilk basıldığı (1794-96) sayının tarihi olan 16 Ekim esas alınarak bu tarih belirlenmişti. Bilindiği gibi Hindistan’ın Madras kentinde Papaz Harutyun Şmavonyan Ermeni basınının atası olan Azdarar’ı 1794 yılında yayımlamıştı.

Dün Gazeteciler Birliği Bşk. Asdğik Gevorgyan, Ermeni basın temsilcilerinin gününü kutladı ve 5 kategoride verilen “Azdarar” ödülleri sahiplerini buldu.

Buna göre; Periyodik Basın kategorisinde “Avangart” gazetesi baş editörü juliet Martirosyan, Spor ve Siyaset kategorisinde Spitak “Lusartsak” gazetesi baş editörü Fahrad Apucanyan, TV kategorisinde Devlet Televizyonu “Garod” programı sanat yönetmeni Manuk Muratyan, Radyo kategorisinde Devlet Radyosu “Yaşama formülü” seri programı için Gohar Martikyan, Fotojurnalizm kategorisinde “Golos Armeni” gazetesi fotomuhabiri Hakop Berberyan Karabağ Kahramanlık savaşını fotograflarla belgelemesinden ötürü ödül kazandılar.

Erm. Gazeteciler Birliği (EGB) “Altın Kalem” ödülünde olduğu gibi “Azdarar” yarışması jürüsi Altın kalem ödülü alanlardan oluşmakta ve ödül sadece EGB üyelerine verilmekte.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.