İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilere ‘soykırım’ tazminatı

Fransız sigorta şirketi AXA, 1915’de Anadolu’da ölen Ermeni poliçe sahiplerinin varislerine toplam 17 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Güncelleme: 13:21 TSI 13 Ekim 2005 Perşembe

PARİS – AXA şirketine hayat sigortası yaptıran yakınlarının, 1915’te soykırıma uğradığını iddia eden Ermeni ailelerin Amerika’da açtığı davada, AXA ile davacılar arasında bir anlaşma yapıldı.

Davacı aileler, yakınlarının soykırıma kurban gittiklerini, geride kalan varislerinin de o dönemde yaşanan kaos ortamında hakları olan tazminatı alamadıklarını ileri sürüyordu.

Fransız sigorta şirketi, yapılan anlaşma gereği belirlenen meblağ olan 17 milyon doların 11 milyon dolarını poliçe sahiplerinin yakınlarına dağıtacak. Geri kalan bölüm ise Fransa’daki Ermeni hayır kurumlarına bağış olarak verilecek.

Geçen Şubat ayında New York Life adlı sigorta şirketi de benzer gerekçelerle açılan davada Ermeni ailelere 20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Davacı olan Ermeni aileler, amaçlarının sadece tazminat almak değil, aynı zamanda soykırım iddialarının Türkiye ve ABD tarafından tanınmasını sağlamak olduğunu belirtiyor.

Yorumlar kapatıldı.