İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SERJ SARGSYAN: `IRAK VE KOSOVAYA KARŞI İLGİSİZ OLAMAYIZ´

Savunma Bakanı Serj Sargsyan; Uluslararası Barış Gücüne katılan Ermeni asklerlerinin ödül töreninda dün yaptığı açıklamada, Irask’ta bulunan Ermeni barış gücü askerlerinin görev süresinin uzatılması için büyük bir olasılıkla Parlamento’ya başvuracaklarını söyledi. Mediamax’ın aktardığı haberde Sargsyan. askerlere hitaben yaptığı konuşmada “Ermenistan Silahlı Kuvvetlerini Irak’ta onurlu temsil ettiniz ve ülkemizin prestijinin yükselmesine katkıda bulundunuz. Avrupa ailesine entegre olmaya çalışan Ermenistan, bu ailenin sorunlarına karşı ilgisiz olamaz ve bu sebeple Kosova ve Irak’taki barış gücünde yer almaktayız” dedi.

Sargsyan önümüzdeki günlerde ABD’ye yapacağı ziyarette Ermeni-Amerikan askeri işbirliğinin derinleştirilmesi konularının değerlendirileceğini kaydetti.

Bakü’den sürekli yükselen savaş çığırtkanlığına ilişkin olarak Sargsyan; Azerbaycanlı bazı liderlerin petrolden gelecek parayla sarhoş olduklarını kaydetti ve varolan durumun 90’lı yıllar başındaki duruma benzediğini, o zaman da Azerbaycanlı liderlerin, kısa sürede askeri yolla Dağlık Karabağ (DK) meselesini çözmeyi, DK’yı, Ermenistan veya Ermenistan’ın bir kısmını işgal etme arzusunda olduklarını belirtti. Ancak askeri işlemler bunların sadece bir arzu değil hayal de olduğunu gösterdiğinin altını çizen Sargsyan, “ateşkesten 11 yıl sonra, kendi eski şarkılarına tekrar başlıyorlar” dedi.

Yorumlar kapatıldı.