İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni halk Şarkıları bugün son kez söylenecek

Kohar Senfonik Orkestra ve Korosu, 1988 yılında Gümrü’deki depremin hemen ardından kuruldu. O dönemde yalnızca ön cephesi kalan Gümrü’nün en görkemli binalarından biri olan ve Gayane, Spartaküs Balesi gibi dünyaca tanınmış yapıtlara imzasını atan Kohar Müzik Okulu, ünlü Ermeni kompozitör Aram Haçaduryan’ın oğlu Shahe Haçaduryan tarafından restore edildi.

Ve Kohar Senfonik Orkestrası, başta Türkiye’deki Ermeniler olmak üzere, Türk sanatseverlerle de buluşmak amacıyla ülkemize geldi. Genel Sanat Yönetmenliği’ni Sebuh Apkaryan’ın üstlendiği orkestra, İstanbul konserlerini Türkiye-Ermeni cemaatinin en köklü kurumlarından biri olan Sahakyan Okulu’nun mezunlar derneğinin katkılarıyla verecek.

Konserin son günü

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sanatseverlerle buluşacak olan 150 kişilik başarılı ekip, İstanbullu izleyiciler için 60 şarkılık bir program hazırladı. Bunlardan 40 tanesinin özelliği ise yeni eserlerinden oluşuyor olması.

İlk kez 11 Ekim’de sahne alan ve dört günlük program hazırlayan orkestra, bugün (12 Ekim) geleneksel Ermeni halk şarkılarını seslendirecek. Orkestraya dansçılar da eşlik edecek. Ayrıca İstanbul konserleri kapsamında video görüntüleri alınacak olan ekip, ikinci DVD’lerini piyasaya çıkaracak.

İyi şartlarda yaşadık

Öte yandan gündemi meşgul eden ve Türk-Ermeni sorunu olarak lanse edilen konuların, kendileri için şaşırtıcı olmadığını belirten Shahe Haçaduryan, şunları söyledi: “İstanbul’da yaşayan Ermeniler bugüne kadar hep iyi şartlarda yaşayıp kültürlerini korudular. Bu da bizler için oldukça mutluluk verici. Biz de Ermeni kültürünü buraya getirmekten, Türklere zengin bir müzik oluşumunu sunmaktan dolayı mutlu olduk. Doğru zamanda, doğru yerdeyiz.”

Ekin Türkantos

Yorumlar kapatıldı.