İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aydınlardan Hrant´a destek

Yazar Adalet Ağaoğlu, “Hrant Dink’in yurttaşlığına, barış ve demokrasi anlayışına, kendime inandığım kadar inanıyorum” derken; Agos gazetesi yazarı Hrant Dink, “Çok sahiplenmiş buldum kendimi” diye konuştu.

SEVDA ALKAN / İSTANBUL

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Türklüğü tahkir ve tezyif etmek suçundan Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası ertelenen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e, aydınlardan destek geldi. Aralarında birçok gazeteci, yazar ve sendikacının bulunduğu grup Dink’e destek vermek için gazete binasında toplandı.

Ziyaret sonrası bina önünde basın açıklaması yapan Oya Baydar, demokratlar, aydınlar ve barışçılar olarak Dink’le dayanışma için burada bulunduklarını söyledi. Dink’in, bir mahkûmiyet kararıyla karşı karşıya olduğunu belirten Baydar, şöyle dedi: “Bu mahkûmiyet kararını kınamak, haksız olduğunu ifade etmek, bu türden kararların Türkiye’nin geleceğine ve içinde bulunduğumuzu tahmin ettiğimiz demokratikleşme sürecine balta vuracağını düşünüyoruz. Kendisinin yanındayız. Yurttaş olarak, yurttaşlığı onunla paylaşmaktan onur duyduğumuzu bildirmek istiyoruz. Bundan sonra da her zaman yanında, dayanışma içinde olacağız.”

Ağaoğlu: Yurttaşlığına inanıyorum

Yazar Adalet Ağaoğlu da “Hrant Dink, hepimizin ortak davasının kurbanı gibi gözüküyor” dedi. Bilirkişi raporunun, Dink’in düşüncesinin “pirüpak, demokrasi ve yurttaşlıktan yana olduğunu” açıkça gösterdiğini belirten Ağaoğlu, “Dink’in yurttaşlığına, barış ve demokrasi anlayışına, kendime inandığım kadar inanıyorum” dedi.

Yazarı da sendikacısı da oradaydı

Aralarında Gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ocaktan ve yazarımız Ali Bayramoğlu ile yazar Adalet Ağaoğlu, Oya Baydar, DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, gazeteci Aydın Engin, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Ilgın Su ve Ercan Karakaş’ın da bulunduğu aydınlar grubu, Hrant Dink’i Şişli’deki gazete binasında ziyaret edip destek verdi. Ziyarete gelemeyip Dink hakkındaki mahkûmiyet kararını kınayan metni imzalayanlar arasında Ece Temelkuran, Nuray Mert, Oral Çalışlar, Elif Şafak gibi pekçok yazar ve gazetecinin ismi de bulunuyor.

‘İYİ Kİ VARSINIZ’

Hrant Dink, ziyaret esnasında bazen kendisini hakikaten biraz yalnız hissettiğini belirterek, “Şimdi çok ısınmış ve çok sahiplenmiş buldum kendimi. İyi ki varsınız. Artık hiçbir insanımızı kurda kuşa kaptırmayacağız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.