İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabancı hatırası

Melih Aşık

Ermeni konferansı düzenleyen üç üniversiteden biri olan Sabancı Üniversitesi hakkında Öncü Gençlik Derneği’nin bir şikâyeti var…

Dernek, Sabancı Üniversitesi’nin okul ve kampus içinde Atatürk resmi ve heykeli bulundurmayan tek üniversite olduğunu bildiriyor. Bu tavrı protesto ediyor… Dernek üyeleri, üniversite yetkililerine bu tavrın nedenini sormuşlar… Aldıkları yanıt:

– İdeolojik sembolleri kullanamayız, olmuş.

Acaba Sakıp Sabancı hayatta olsaydı ne derdi?

Sakıp Bey’in şu sözlerini ölümünden hemen sonra Milliyet’te Yaman Törüner yazdı:

– Para her şey değil. Kazandık. Şimdi ülkem için kalıcı bir şeyler yapmak istiyorum… Üniversite kurdum. Müze açtım. Vakıflar kurdum. Ülkemi yurtdışında tanıttım. Kitaplar yazdım, bildiklerimi herkesle paylaştım. Şimdi yeni bir şey yapmalıyım. Ülkemin ihtiyacı olan ve benim yapabileceğim kalıcı bir hizmet yapmalıyım. Artık, amacım para kazanmak değil. Kazanılan parayı ülkemin hizmetine sunmak. Dünyanın büyük şehirlerine birer Atatürk heykeli mi yaptırmalı? Bana öyle bir şey söyle ki, bütün gücümü ona harcayayım…

Sakıp Sabancı dünyanın büyük şehirlerine birer Atatürk heykeli yaptırmayı düşlerken… Kurduğu üniversite Atatürk’ü kapıdan içeri sokmuyor… İşte sözün bittiği nokta.

Abdullah Gül’ün korumaları, Komiser Rehn için Kayseri’de kurban kesmeye çalışan esnafa, “AB’ye giriyoruz” diyerek engel olmuş.

Müzakere sürecinin kimseye faydası olmaz diyenler yanıldı; koyunlara oldu işte.

Haldun Ertem

(Kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.