İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KULLANILMIŞ GİYSİLERİ VE EŞYALARI DEĞERLENDİRME KOLU

Patrik II. Mesrob Hazretleri’nin girişimleriyle, Kumkapı Patriklik Merkez Kilisesi’nde başlatılan Kullanılmış Giysi ve Eşyaları Değerlendirme Kolu, Linda Süme’nin yönetiminde etkinliklerine devam ediyor.

Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu’nun tahsis ettiği oda, Mimar Minas Boyacıyan ve Ferman Toroslar’ın katkılarıyla onarılarak 23 Eylül 2004’de faaliyetine yeniden başladı. Alyanak A.Ş.’nin tahsis ettiği kamyonetle İstanbul’un her köşesinden giysi ve eşyalar toplanmaktadır.

Toplama faaliyetlerini, Bakırköy semtinde Yervant Çakaroğlu, Yeşilköy’de ise Hilda Oflas koordine ediyor. Feriköy-Pangaltı bölgesinde ikamet eden hayırseverler ise bağışlamak istedikleri elbiseleri Pangaltı Stil Mağazası’na bırakabilmekteler. Kumkapı’daki dağıtım faaliyetlerinde ise Arlin Küçükmatar ve Sara Nurnur sürekli yardım ediyorlar. Tüm cemaatimizin yoğun yardımları ve Mıgırdiç Zorbaz, Alin Töralp ve Arpine Çoçyan’ın sürekli bağışları sayesinde yardım kolu, 29 Eylül 2005 tarihine kadar 4,073 kişiye, toplam 24,438 parça giysi dağıtmış bulunuyor. Dr. Parnoh Samurkaş ise yardım koluna tıbbi açıdan destek oluyor.

Türkiye Ermenileri Patrikliği Kullanılmış Giysi ve Eşyaları Değerlendirme Kolu, Kumkapı’dan sonra Feriköy S. Vartanants Kilisesi’nde de, 30 Eylül 2005, Cuma günü, Vakıf Yönetim Kurulu ve Fakirler Kolu’nun tahsis ettiği odada faaliyetine başladı. Açılış, kilise din görevlisi Rahip Zakeos Ohanyan’ın duası ile gerçekleşti. Rahip Zakeos tüm emeği geçenleri tebrik ederek gönüllü çalışanlara başarılar diledi.

Dileyenler her Cuma, saat 10.00-16.00 saatleri arasında kiliseye gelerek herhangi bir ücret ödemeksizin ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Patrik Hazretleri yapılan çalışmaları takdir ederek tüm hayırseverleri kutladı ve toplumumuz üyelerini daha çok destek olmaya davet etti.

Linda Süme ve ekip arkadaşlarına yürekten kutluyor, yeni sezondaki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Kullanılmış giysi veya eşya bağışında bulunmak isteyenler:

Patriklik Merkez Kilisesi: (0212) 517-0970 veya 71’den iç hat 160

GSM: (0536) 316-6470’dan Linda Süme’yi arayabilirler.

Yorumlar kapatıldı.