İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenice dahil 6 dilde tanıtım

Muzaffer DURU/DİYARBAKIR, (DHA)

Diyarbakır’ın tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak için Sur Belediyesince daha önce bastırılan broşürlerde kullanılan Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Süryanice ve Rusça’ya, Ermeni dili de eklendi. Bu çerçevede, 6 dilde yeni bastırılan 40 bin tanıtım broşürünün dağıtımına başlandı.

Sur Belde Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, evrensel ve yerel kültürlerin buluşmasını sağlamak amacıyla 6 dilde tanıtım broşürleri bastırdıklarını belirterek, bu broşürleri Diyarbakır’da dağıtmanın yanı sıra Avrupa ülkelerinin Ankara’daki büyükelçilik ve konsoloslukları ile turizm acentalarına da gönderdiklerini bildirdi. Diyarbakır’ın tarihini, kültürünü ve turizmini 6 dilde tanıtmayı hedef alan bu çalışmanın başarılı olacağına inandıklarını kaydeden Demirbaş şunları söyledi:

“Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Süryanice, Rusça ve Ermenice bastırılan 40 bin broşürle, yerli ve yabancı turistleri kentimize davet ediyoruz. Buroşürlerde, 26 medeniyete beşiklik etmiş ve milattan önce 3 bin yıllarında Hurrilerden başlayarak Osmanlılara kadar uzanan yoğun bir tarihi geçmişi olan Diyarbakır’ın tarihi ve turistik değerleri hakkında da geniş bilgi yer alıyor. Çin Seddi’nden sonra Dünya’da ikinci sırada kabul edilen Diyarbakır surlarının da tanıtıldığı broşürde, bu bölgede yaşayan bir halk olduğu için Ermeni’lerin dilini de kullandık. Böylece, Ermenileri de turizme katkı sağlamaları için davet etmiş bulunuyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.