İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

VENEDİK YOĞUN ERMENİCE KURLARININ 20. YILINA İLİŞKİN JÜBİLE KİTABI

Venedik la Fuscari Üniversitesi Ermeni Araştırmaları Kürsüsü Bşk. ve Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Onursal Doktoru Levon Zekiyan’ın tarafından aynı üniversite bünyesinde 1986 yılından itibaren düzenli olarak yürütülen yoğunlaştırılmış Ermenice yaz kurslarının 20 yıllık çalışmalarına ilişkin “Huşamatyan” başlığını taşıyan kitabın tanıtımı, dün Ermenistan Yazarlar Birliği salonunda gerçekleştirildi.

Kitap Beyrut Zartonk gazetesi muhabiri Salpi Kasparyan tarfından hazırlanmış olup 4 bölümden oluşmakta. Bunlar; Fermanlar ve kutlama yazıları, Basın, Ermeni Dili Audio-visual Ders CD’si, Yayınlar, Kutlamalar, isim listesi ve istatistiki verilerden oluşmakta.

Zekiyan 1979 yılında ABD’ye yaptığ bir ziyaret esnasında, bir üniversitede 40 öğrenciye ermenice ders veren şair-eleştirmen Vahe Oşakan’ı görünce, kendisinde de benzeri bir kursa açma fikri doğmuştu.

Venedik Murat Rafaelyan ve Kıbrıs Melkonyan Okullarının kapanması sonrası, Ermenice kursların, Ermeni dilkinin korunması açısından önemini bir kez daha ortaya koymaktalar. Bu kurslarda yetişip, daha sonra Ermeni araştırmalarında uzmanlaşan birçok yabancı bilim adamı olduğu gibi, ülkemizden birçok öğretrim üyesinin de 1989 yılından bu yana desler verdiklerini kaydedelim.

Melanya Badalyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.