İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CAVAHK´TA DURUM GERGİN

Dün Ahalkelek’te durum oldukça gergindi. Bölgeyi ziyaret eden Vergi Dairesi görevliler, satıcılardan sattıkları mallara ilişkin faturalarını göstermelerini istemiş, buna cevaben müteşşebbisler malları Tiflis’ten temin ettiklerini ancak kendilerine fatura vermediklerini ifade etmişlerdir.

Daha sonra Bölge İdare binası önünde toplanan birkaç yüz Ahalkelek’li, vergi memurlarının bu davranışlarını protesto etmek üzere toplanmışlardır.

Azg’ın Ahalkelek Belediye Bşk. Nairi İritsyan’dan aldığı bilgiye göre; Jandarma olarak görevli Ermeniler, gösteriyi dağıtmaya çalışmış, göstericilerin direniş göstermesi üzerine copla dağıtma k istemişlerdir. Çıkan arbedede her iki taraftan da yaralılar olurken, havya sıkılan silah sesleri de duyulmuştur.

Dün gece geç saatte Gürcistan Devlet Başkanı Samtshe-Cavahk Özel temsilcisi Georgi Hacidze bölgeyi ziyaret ederken, belediye başkanı İritsyan’dan aldığımız bilgiler, Gürcistan yönetiminin yerel Ermneiler aracılığıyla Ermenilere baskı yapılması politikasını yürüttüğünü sonucuna çıkarmakta bizi.

Tatul Hakobyan

Yorumlar kapatıldı.