İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ RAMAZAN AYININ İSLAM ALEMİ VE TÜM İNSANLIK İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

İslam alemi Ramazan ayına girerken, Türkiye Ermenileri Patriği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı’ya birer iyi dilek mesajı gönderdi.

Mesajında orucun, duanın, Kelâm-ı İlâhî okumanın ve hayır işlerinin üç semavî dinin ortak özellikleri olduğuna değinen Patrik Mesrob II, özellikle Müslümanlar’ın mübarek Ramazan ayındaki bu ibadetlerin “tüm Türk ve İslam dünyasına olduğu gibi, uygarlıklar arası uzlaşı, barış ve huzurun tesisi açısından da hayırlara vesile olması için dua” ettiğini ifade etti.

Tüm inananlara günahlardan arınma ve mutluluk, ülkemize refah ve istikrar dileyen Patrik, dünyada esenlik ve barış ortamının kalıcı olarak tesis edilebilmesi için dua ettiğini belirtti.

Cemaatindeki iş verenlere de çağrıda bulunan Patrik şöyle dedi: “Çalışanlarınız arasında birbirlerinin din ve geleneklerine karşılıklı saygıyı teşvik ediniz. Bir çoğunuzun bunu zaten yaptığını bildiğim halde, bu vesileyle yine de hatırlatmayı uygun görüyorum. Paskalya orucunda Hristiyan inananlara yapmanız gerektiği gibi, Ramazan ayında da oruçlu Müslüman inananlara anlayış gösteriniz, işlerini nispeten hafifletiniz, ibadet etmelerine kolaylık gösteriniz. Dine, kutsal kitaplara, ibadete saygısızlık etmeyiniz. Mesih İsa’nın havarilerinden Aziz Pavlus’un öğrettiği gibi, oruçlu inananlara tökez olmayınız, onların yanında yemek yemeyiniz, aksine hürmet ediniz. Oruç tutanlara, özellikle yoksul insanlara iftarlık yemek tedarik ederek hayır işleyiniz.”

Yorumlar kapatıldı.