İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hatay AB´ye ders verdi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hatay’da katıldığı üniversite açılış töreninde, toplumsal uyumun çeşitli nedenlerle bozulduğu ve sıkıntıların ortaya çıktığı dönemler yaşandığını belirterek, bu anlamda geçmişten araştırılıp çıkarılacak derslerin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.

Dün sabah GAP uçağıyla eşi Semra Sezer ile birlikte Adana Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Sezer, helikopterle Hatay’a geçti. Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 2005-2006 akademik yılı açılış törenine katıldı. Törende MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Sevda Askerova bir piyano dinletisi sundu, Sezgin Suna da aryalar seslendirdi.

Sezer, demokrasi kültürünün yerleşmesinde üniversitelerin vazgeçilmez kurumlar olduğunu ifade ettikten sonra Medeniyetler Buluşması’na değindi: ‘Uygarlıklar arasında hoşgörüye gereksinimin giderek arttığı günümüzde bu ilimizde gerçekleştirilen 1’inci Hatay Medeniyetler Buluşması bu tarihsel ve toplumsal birleşimi yeniden sergilemek yönünde anlamlı bir etkinlik olmuştur.’

Halit SAPMAZ-Ali YOLCU

Yorumlar kapatıldı.