İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BTP’den Soykırım iddialarını red programı

Bağımsız Türkiye partisi Ankara İli Sincan ilçe teşkilatı Pazar günü Ermeni Soykırım iddialarını ret ve ulusal bağımsızlık programını düzenledi.

Teşkilat mensuplarının ve Sincan halkının yoğun ilgi gösterdiği programa BTP genel Sekreteri Dr. Nuri Kaplan, BTP Ankara İl Başkanı Dr. Abdullah Terzi, BTP Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Lütfullah Önder ve BTP Ankara İl Yönetim kurulu üyesi TRT’den emekli prodüktör Hüseyin Kanyılmaz katıldılar. Ermeni mezalimi konusunda belgeseller yapmış, 3 yıl Doğu Anadolu’da bizzat inceleme ve araştırmalarda bulunmuş biri olarak dünyanın Türkiye’ye dayattığının aksine Türklerin Ermeniler tarafından katledildiğini belgelerle ortaya koydu. Kanyılmaz, 512 bin Türk’ün Ermeniler tarafında katledildiğini Osmanlı arşivlerindeki belgelerden anlaşıldığını belgelenemeyenlerle beraber 1 milyona yakın Türk’ün o dönemde Ermeniler tarafından katledildiğini söyledi.
Kanyılmaz şöyle konuştu: “Osmanlı Arşivleri genel müdürlüğü bu konuyla ilgili belgeleri kitap haline getirip yayımladı. Rusya’dan gelen Ermeni çeteleri ve askerlerine yardım yatakçılık eden Ermenilerin verdiği zarardan korunmak, savaş bölgesinin güvenliğini sağlamak amacıyla geçici sevk ve iskan yasası hazırlanıyor ve sadece doğu illerinde yaşayan Ermeniler göç ettiriliyor. O dönemde Osmanlı topraklarında 1 milyon üç yüz bin Ermeni yaşıyordu. Göç ettirilen Ermeni sayısı 600 bin. Soykırım maksadı olmuş olsaydı Ermenilerin tamamı göç ettirilirdi. Çünkü soykırım demek toplumu bir ırktan arındırmak, temizlemek demektir. Bu tehcirde Osmanlı o kadar titiz davranmıştır ki yolculukta göç edenlere günde bir defa et yedirmeyi mecbur tutan talimatname hazırlamıştır.

Yorumlar kapatıldı.