İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Soykırım iddialarının hepsi yalan”

Mersin’deki özel bir huzurevinde kalan Ermeni asıllı Tahuki Desteoğlu:

“Soykırım iddialarının hepsi yalan”

Mersin’deki özel bir huzurevinde kalan Ermeni asıllı Tahuki Desteoğlu, sözde Ermeni soykırımı iddialarından rahatsız olduğunu söyledi.

82 yaşındaki Ermeni asıllı Tahuki Desteoğlu, ”Dünya Yaşlılar Günü”ne buruk girdiğini belirtti. Desteoğlu, burukluğunun hem yalnızlığından hem de Türkiye’ye yönelik ”Ermeni soykırımı” iddialarından kaynaklandığını, Türkleri tanıyanların böyle bir iddiada bulunmasının söz konusu olmayacağını belirtti.

Türkiye’de ”Ermeni soykırımı” yapılmadığını vurgulayarak, ”Neredeyse ömrümün sonuna geldim. Türklerle her zaman huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdük. Kimse bize (şuradan kalk, şuraya otur) demedi. Yurtdışında, Türkiye’nin Ermeni soykırım yaptığı söylentilerinin hepsi yalandır” dedi.

Taksim’in ayla yıldız’ı

İstanbul Şişli’de dünyaya geldiğini belirten Desteoğlu, annesini küçük yaşta kaybedince babaannesinin kendisini büyüttüğünü belirterek, şunları kaydetti:

”İstanbul’da bir Kurdele Fabrikası’nda çalışırken tanıştığım bir Türkle evlendim. Ancak bu evliliğimiz 10 ay sürdü ve ayrıldık. Boşandıktan sonra yeniden evlenmedim. Taksim’deki barlarda sahneye çıkıp şarkı söyleyerek çalışmaya başladım.”

Desteoğlu, Ermeni asıllı olduğunu ancak kendini Türk olarak gördüğünü belirterek, ”Yalnızım ama Türklerle yaşamaktan mutluyum. Bu nedenle Ayla Yıldız adını aldım. Türkler beni gerçek adımla değil Ayla Yıldız olarak tanırlar” dedi.

Özel huzurevinin kurucusu Ümid Tekbaş ise, Tahuki Desteoğlu’nun yaklaşık bir yıl önce kuruma geldiğini belirterek, ”Romatizma hastası olan huzurevi sakinimizin özel bakıma ihtiyacı var. Onu rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.(aa)

Yorumlar kapatıldı.