İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Türkiye´yi dışlamayın´

Ermeni Patriği Mutafyan, AB ülkelerinin bakanlarına, AP’nin 732 üyesiyle Schröder ve Merkel’e ayrı ayrı mektup yazdı

30.09.2005

Avrupa Parlamentosu’nun “Türkiye Ermeni Soykırımı’nı tanımadan AB üyesi olamaz” kararına tokat gibi bir cevap Türkiye Ermenileri Patriği’nden geldi. Patrik 2’nci Mesrob Mutafyan AP’li 732 parlamentere, AB üyesi ülkelerin bakanlarına ve Alman liderler Schröder ile Türkiye karşıtı Merkel’e birer mektup gönderdi. İşte “Türkiye dünya barışı için şanstır” diyen 2’nci Mesrob’un çarpıcı mektubu:

“Türkiye Ermenileri Patriği ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, mektubuma başlarken, görevinizin tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. İnsanlık tarihinin bu çok önemli döneminde, sadece ülkenizin değil, AB’nin ve dünyanın geleceğinde büyük rol oynayacak siyasi öncülerden birisiniz.

Uzlaşıya darbe vurmayın

Hıristiyan ile Müslüman dünya arasında “Medeniyetler çatışmasından” söz edildiği bir dönemde, AB’nin yeşertmeye çalıştığı “Medeniyetler uzlaşması” biz Doğu Hıristiyanları’nın büyük ümitler beslediğimiz temel hedeftir. Müslüman dünya ile asırlardan beri birlikte yaşayan biz Doğu Hıristiyanları deneyimleri, büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’nin AB’ye girmesinin dünya barışı açısından yaşamsal değerde olduğunu göstermektedir. Türkiye dünya barışı için kaçırılmaması gereken bir şanstır. Türkiye’nin üyelik sürecinin askıya alınması için çeşitli çevrelerden gelen baskılar bizleri kaygılandırıyor. Türkiye birlik kriterlerine uymak için büyük bir gayret sarf etmiştir. Ancak, kendisine yönelik bu dışlayıcı ve kuşkucu tutum yüzünden, Türkiye içine kapanmaya zorlanmaktadır. Bu gelişmeler sadece Türkiye ve Avrupa’ya değil, aynı zamanda Batı-Doğu uzlaşmasına da bir darbe olacaktır.

AB için dua

Avrupa’daki Türkiye tartışmalarının olumlu yönde sonuçlanması en büyük ümidimizdir. AB barış projesinde ülkem Türkiye’nin ve temsil ettiğim Türkiye Ermenilerinin yer alması için duacıyız. Bildiğiniz gibi, Rab İsa Mesih, “Ne mutlu barışçılara! Çünkü onlara Allah’ın çocukları denecek!” demiştir. Daha iyi bir gelecek için Mesih’in dediklerini yaşama geçirebiliriz.

Yorumlar kapatıldı.