İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patriklerden AB desteği

Fener Rum Patrikhanesi ve Türkiye Ermenileri Patriği yaptıkları açıklamalarda, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiler.

NTV
Güncelleme: 03:08 ET 01 Ekim 2005 Cumartesi

İSTANBUL – Fener Rum Patrikhanesi ile Türkiye Ermenileri Patriği, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini kaçırılmaması gereken şans olarak nitelendirdi.

Fener Rum Patrikhanesi, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne zenginlik katacağını ve Avrupa’da beliren ilkel milliyetçiliğin gelişmesini önleyeceğini bildirdi.

Patrikhane’den yapılan açıklamada, 3 Ekim’in “AB ve Türkiye’nin buluştukları gün olarak tarihe geçeceği” vurgulandı. Patrikhane, Birliği’nin de Türkiye’yi içine alarak demokrasi çıtasını yükselteceğini kaydetti.

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob 2 de, “Türkiye’nin AB’ye girme arzusunu, dünya barışı için kaçırılmaması gereken şans olarak niteledi.

MERKEL’E MEKTUP

Patrik Mesrob 2, Avrupa Parlamentosu üyelerine, Avrupa Birliği ülkelerinin başbakan ve bakanlarına, Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Merkel’e bir mektup göndererek, son günlerde Türkiye’nin üyelik sürecinin askıya alınması için gelen baskılardan duyulan kaygıları da iletti. Patrik, Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda gerçek bir değişime yöneldiğine dikkat çekti.

Yorumlar kapatıldı.