İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB, AZERBAYCAN SEBEBİYLE ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN´LA OLAN MÜZKERELERİNİ BİR AY DAHA ERTELEDİ

AB Güney kafkasya özel temsilcisi Fin elçi Heiki Talvitie, Ermenisdtan Dışişler bakanı Vartan Oskanyan’la dün yapığı basın toplantısında, AB’nin Azerbaycan sebebiyle, “Genişleyen Avrupa-Yeni Komşular” siyaseti çerçevesinde Ermenistan ve Gürcistan’la olan müzakerelerini bir ay daha ertelendiğini teyid etti.

Temmuz ayında, Azerbaycan’ın tanınmayan Kuzey Kıbrıs’la hava ulaşımını başlatması sonrasında Kıbrıs, “Genişleyen Avrupa” girişimleri çerçevesinde, Azerbaycan’la yapılacak müzakerelere veto koymuştu.

Brüksel, “Genişleyen avrupa” girişiminin 3 güney Kafkasya ülkesi için olduğunu defalarca belirtmiş ancak AB’nin herbir ülkeye “müstakil” yaklaşım gösterecerğini de hatırlatmıştı.

Ancak bu söze rağmen çelişkili tutum sergileyen AB’nin bu tavrına, Gürcistan Dışişleri bakanı Salome Zurabişivili’den de tepki geldi.

Basın toplantısında V. Oskanyan, Türkiye’nin üyelik müzakereleri öncesinde, Ermeni meselesinin tasarıda yer almasını, Ermeni-Türk ilişkilerinin iyileştirilmesi süreci üzerinde olumlu etki yapacağını kaydetti ve “Eğer Türkiye AB’ye üye olmak istiyorsa, öbür üyelere benzemeye çalışmalı, komşularıyla ilişkilerini düzenlemeli ve geçmişiyle hesaplaşmalı” dedi.

Tatul Hakobyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.