İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Washington Times’tan 3 Ekim öncesi tuhaf teklif

AB ile müzakerelerin başlayacağı 3 Ekim tarihi yaklaşırken, The Washington Times gazetesi, çeşitli iddia ve suçlamalarla Türkiye’ye karşı sert bir çıkış yaparak, “İslamcı Türkiye’ye Hayır” başlıklı bir makale yayımladı.

Gazetenin yazarlarından Frank J. Gaffney Jr. imzalı makalede, “laik Müslüman bir demokrasi olan Türkiye’nin sistematik bir biçimde, Avrupa değerlerini lanetleyen, ‘İslamofaşist’ bir devlete dönüşmekte olduğu” iddia edildi. Makalede, Avrupa’nın Erdoğan’ın, İslamcı politikalar yürütmesi sebebiyle Türkiye’ye yönelik daveti durdurması gerektiği ifade edildi. Türkiye’nin, 11 Eylül’den sonra S. Arabistan ile Körfez ülkelerince ABD’den çekilen milyarlarca doların yönlendiği ülke olduğunu öne süren Gaffney, Amerikalı yetkililerin de bu paranın Türkiye’de aklanarak, ‘İslamofaşist’ terörizm için kullanıldığını düşündüğünü kaydetti. Türkiye’de bazı bankalara el konulduğuna değinilen yazıda bu durumdan en çok Erdoğan’la da bağlantılarının bulunduğu iddia edilen Suudi Arabistan bağlantılı bankaların işine yaradığı belirtildi.

İmam hatiplerin ve Kur’an kurslarının giderek laik eğitim sisteminin yerini almaya başladığı iddiasına yer verilen yazıda, bu tarz eğitim alan kişilerle hükümet içinde kadrolaşmaya gidildiği öne sürüldü. Makalede, Erdoğan’ın başka dini gruplara hoş görüsüz davrandığı ifade edilirken, nüfusun üçte birini oluşturan Alevilere karşı ayrımcılık yapıldığı da iddia edildi. Gaffney, yazısında, “Yahudiler başta olmak üzere, diğer azınlıklar da sıranın kendilerine gelmekte olduğunu biliyor.” ifadelerine yer verildi. Yazıda, Erdoğan’ın basın üzerinde baskı kurarak ABD ve Başkan George Bush karşıtı propagandayı örgütlediği de kaydedildi. Dış Haberler Servisi

28.09.2005

Yorumlar kapatıldı.