İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkler´i `medeniyete´ almadılar kıyamet koptu

Dünyanın en ünlü strateji oyunu Civilization’ın (Medeniyet) son versiyonunda ‘tarihin en büyük 18 medeniyeti’ arasında Türkler’e yer verilmedi. Tepkiler büyüyünce Ermeni lobisine rağmen Türkler’in oyuna eklenebileceği açıklandı

28.09.2005

Bilgisayar tutkunları tarafından gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunlarından biri olarak kabul edilen Civilization’ın (Medeniyet)Türk hayranları, oyunun 4’üncü versiyonunun çıkmasına günler kala üretici firmadan gelen açıklamayla hayal kırıklığına uğradı. Oyun içerisindeki 18 medeniyetten birini “tarih öncesinden alıp dünyanın hakimi yapma” amacına dayanan Civilization’un üreticisi Fraxis, bir önceki versiyonda yer almasına rağmen Türk medeniyetini oyundan çıkardıklarını duyurdu.

Mesaj yağdırdılar

Bu haberin üzerine Türk oyuncular oyunun tartışma sitesini protesto yağmuruna tuttu. “Arap, Aztek, Mali gibi uygarlıkların bulunduğu oyunda tarihin en büyük medeniyetlerini kurmuş Türkler’in yer almaması utançtır” yorumları üzerine devreye Ermeni ve Rum lobisi girdi. Oyunun tartışma platformu adeta Türkiye karşıtları ile Türkler arasında savaşa sahne oldu. Sonunda yetkililer konunun amacının dışına çıktığını belirterek sayfayı kapattı. Fraxis’e yakın kaynaklar önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan genişleme paketinde Türkler’in de oyuna dahil edileceğini belirtiyor.

4 milyon adet sattı

Bir önceki versiyonu 4 milyon satarak rekor kıran Civilization’un hayran sitesinde yapılan ankette katılımcıların yüzde 41’i “Oyuna Türkler de girsin” derken, yüzde 40’lık kesim “hayır” oyu kullandı. Oyunda Araplar’ın liderliğini yapan Selahattin Eyyubi’nin yüzünün ise kasten Usame Bin Ladin’e benzetildiği öne sürüldü.

Yorumlar kapatıldı.