İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜM DÜNYA ERMENİLİĞİ MARTAKERT BÖLGESİNİ YENİDEN TESİS EDİP GELİŞTİRİYOR

Ermenistan Panarmenyan Fonu İcra Md. Naira Melkumyan, 24 Nisan’da yapılacak Teleton’un, “Karabağ’ın Yeniden Doğuşu” (KYD) Kompleks Programı I. Aşamasını gerçekleştirmeye yönelik olduğunu ve proje bu aşamadaki değerinin 10.430.000 dolar olduğunu söyledi.

Martakert yöresinin yeniden inşası ve gelişimine yönelik etkinlikleri içieren programla ilk defa, insani yardımdan, gelişim programlarına da geçilmekte.

2-3 yıl sürecek KYD programıyla Martakert., Hatrut vd. yörelerin başta tarım olmak üzere ekonomik gelişimine yönelik programlar da gerçekleştirilirken, Melkumyan, programların ABD, Fransa ve Ermenistan’dan uzmanların hazırladığını belirtti.

İlk aşamada Martakert’in seçilmesinde, savaş öncesi en yoğun nüfusa sahip bu yörenin birkaç kez düşman eline geçmesi ve kentin tamamıyle tahrip olmuş olması da etken olmakla beranber, bölgenin zahire güvenliği açısından önemi de vurgulanmakta.

“Yeni ufuklar kazanalım” sloganıyla düzenlenecek teleton dışında, Lübnan’da “Radyoton”, New York’ta “Fonoton” gerçekleştirilecek.

Ermenistan Fonu’nun Lübnan Kolu yeniden şekillendirilirken, Rusya’da da Fon yerel organı oluşturuldu.

Tatul Hakobyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.