İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Müzakere arifesinde provokatif hareket

Muharrem AYDIN/İSTANBUL

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ermeni konferansına ilişkin yürütmeyi durdurma kararını ‘Tayyip Erdoğan olarak’ tasvip etmediğini belirterek, ‘Ben, özgürlüklerin en geniş anlamda yaşandığı bir Türkiye’de yaşamak istiyorum’ dedi.

Erdoğan, ‘AB sürecinde, müzakere arifesinde bunun hortlatılmasını kasıtlı buluyorum. Provokatif hareket olarak görüyorum. Bunlar rapora giriyor’ diye konuştu. Erdoğan, dün Bahçeşehir Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katıldı ve özetle şunları söyledi:

Kabul etseniz de etmeseniz de özgürlükler, her şeyden önce karşı düşüncelere saygı duymak, karşı düşüncelere imkan tanımak suretiyle gelişir.

BM’de Ermeni konusuyla ilgili mücadelelerimiz devam ediyor. Orada da diaspora var. Ama maalesef bizde de farklı bir diaspora oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye kabuğunu kırdı. Açılan yoldan, dünyayla bütünleşilecek.

Bunlara prim veriyorsunuz

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuşmasına başladığında Aydınlar Ocağı ve Ahievran Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Saydam Ata Bozkurt, ‘Ermeni Konferansı’nı çok isteyen siz, kimin Başbakanısınız? TSTK (Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları) Birliği’ yazılı döviz açtı.

Yorumlar kapatıldı.