İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnönü dersi

Sefa Kaplan

İki kez engellenen Ermeni Konferansı dün başladı. İnönü, ‘Fikirlerin söylenmesinden korkmamak gerekir’ diyerek konferansa katıldı, yumurta atılmasına rağmen protestocuların arasından geçmekten kaçınmadı.

Konferansa dinleyici olarak gelen Prof. Dr. Erdal İnönü, ülkücüler ve İşçi Partililer tarafından yuhalanırken, çıkışta yumurta ve domates atıldı. İnönü’nün kampuse girişi, protestocularca yol kapatılarak engellenmek istendi. Bir grup, ‘Sayın İnönü, o vatan hainlerinin arasına girmeyin’ diye seslendi. İnönü, protestocular için,‘İnsanlar duygularını gösteriyor’ dedi.

Polislerin çevresini sarıp korumaya çalışmaları üzerine İnönü, ‘Burası Türkiye. Beni korumayın. Tek başıma Taksim’e yürüyeceğim, oradan da evime gideceğim. Yumurta atarlarsa atsınlar’ dedi. Polislerin iki kez durdurdukları taksiye binmeyen İnönü, cadde boyunca polislerin eşliğinde yürüyüşünü sürdürdü. Protestocu bir grup da İnönü’nün çevresini kuşatarak önce sözlü sataşmada bulundu. Cadde boyunca Taksim’e doğru yürüyüşünü sürdüren İnönü’ye yumurta ve çürük domatesler atıldı. Yumurtalardan biri omzuna isabet eden İnönü, gazetecilerin soruları üzerine, ‘Burası benim ülkem, yürüyorum, evime gideceğim’ dedi.

Çandar’a 2 yumurta

GAZETECİ-yazar Cengiz Çandar, sabah toplantı için kampusa girerken protestocuların yumurta ve domatesli saldırısına uğradı. Çandar, domateslerden kurtuldu, ancak atılan yumurtalardan 2’si sırtına isabet etti.

Yorumlar kapatıldı.