İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baykal: Herkes düşüncelerini söylesin

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul’da Ermeni Konferansı’nın yapılmış olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

AA

Güncelleme: 08:51 ET 24 Eylül 2005 Cumartesi

MARDİN – Türkiye’de her düşüncenin kendisini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini belirten Baykal, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekti.

Baykal, partisinin il kongresine katılmak için geldiği özel uçakla Mardin’de gazetecilerin İstanbul’da yapılan “İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” toplantısı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye’de her düşüncenin kendisini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini belirten Baykal, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekti.

Baykal, “Düşünceleri önceden okuyarak, sansüre tabi tutma hakkı, kimsede yoktur. Hukuka elbette hepimizin saygısı var, hukukun gereği burada yerine getirilmiştir. Bir üniversitesi ile ilgili bir karar alınmıştır. Bir başka üniversitesi ile ilgili karar alınmamıştır. Orada bu yapılmıştır. Ortada suç varsa, gereği yerine getirilir.

Türkiye’nin bu konularda, ‘üniversitelerde konuşulamaz’ görüntüye girmesi kabul edilemez. Neyse ki bu durum değişmiştir. İstanbul’da toplantının yapılmış olmasından memnuniyet duyuyorum. Oradaki düşünceler elbette tartışılacaktır. Bizim bu konuda düşündüklerimiz belli ama herkes düşüncelerini söylesin.”dedi.

Yorumlar kapatıldı.