İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Konferansı gerilimi

“Ermeni Konferansı”nın yürütmesinin durdurulması istemiyle mahkemeye başvuran Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kerinçsiz, “Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı kaldırılmadı. Bu şartlar altında konferansın yapılması mümkün değil” dedi.

AA

Güncelleme: 23:54 23 Eylül 2005 Cuma

İSTANBUL – Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kemal Kerinçsiz, toplantının yapılmaması amacıyla bu sabah saatlerinde Bilgi Üniversitesi’nde olacaklarını kaydetti.

Kerinçsiz, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları Konferansı”na ilişkin aldığı yürütmeyi durdurma kararına işaret etti.

“Ermeni Konferansı”nın yürütmesinin durdurulması istemiyle mahkemeye başvuran Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kerinçsiz, ise mahkemenin kararının kalkmadığını, bu şartlar altında konferansın yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Kerinçsiz, konferansın yapılmaması için yarın Bilgi Üniversitesi’nde olacaklarını söyledi. Bu arada, Sabancı Üniversitesi de konferansla ilgili yürütmeyi durdurma kararı veren İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne, itiraz dilekçesi sundu.

Yorumlar kapatıldı.