İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ZAMAN: Boğaziçi’ndeki Ermeni konferansının alternatifi Ankara’da yapıldı

Tartışmalara sebep olan ve bir türlü gerçekleştirilemeyen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Ermeni konferansından iki gün önce ‘alternatifi’ yapıldı.

Ankara’da Türk Metal-İş Sendikası ve Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (TUSAM) tarafından düzenlenen konferansta, “Bugün bir Türk-Ermeni savaşı olsa Türk cephesinde Ermenilere karşı savaşırım.” diyen Ermeni kökenli Levon Panos Dabağyan gibi isimler de vardı. İki oturum halinde gerçekleştirilen konferansın bölümlerinden birine başkanlık yapan emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, toplantının amacını açıklarken; “23 Eylül’de İstanbul’da Ermeni konferansı yapılacak. Katılımcıların kimliğine ve fikrine bakıldığında toplantının Türkiye’nin pek yararına sonuç vermeyeceği açık. Bu yüzden kamuoyunu aydınlatıp uyarmak istedik.” şeklinde konuştu.

‘Her Yönüyle Ermeni Sorunu ve Tarihî Gerçekler’ isimli konferansta konuşan Levon Panos Dabağyan, İstanbul doğumlu olduğunu vurgulayarak, “Ben Türk’üm, öyle hissediyorum; ama ismim Ermeni olduğu için kimse beni kaale almıyor. Bugün bir Türk-Ermeni savaşı çıksa, kesinlikle Türk cephesinde yer alır ve Ermenilere kurşun atardım. Ermeni meselesinin ve toprak taleplerinin arkasında, aslında bir Ermeni devleti kurmak değil, büyük İsrail’i gerçekleştirmek emeli yatmaktadır.” dedi.

Devlet Arşivleri Genel Müdürü Yusuf Sarınay da Ermeni meselesiyle ilgili arşivlerimizde 1 milyon belge olduğunu söyledi. Sarınay, “Tehciri yapan 1.673 kişi Osmanlı Divan-ı Harbi’nde yargılanmış, bunlardan 67’si idamla, 524’ü hapisle cezalandırılmıştır. Amacı Ermenileri kırmak olan bir devlet niye kendi görevlilerini yargılayıp cezalandırsın ki? Olaylarda Ermenilerce öldürülen Türk sayısının 524 bin ile 2 milyon arasında değiştiği bilgisi çeşitli kaynaklarda mevcuttur. Tehcirden sonra, tehcire tabi tutulan Ermenilerin 644 bin 900’ü geri dönmüştür. Bunu bizzat zamanın Ermeni patriği, Paris Barış Konferansı’nda söylemiştir.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise Ermeni soykırımı iddialarının, ABD’yi Türkler aleyhinde kışkırtıp 1. Dünya Savaşı’na çekmek için İngilizler tarafından çıkarıldığını söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Osmanlı’nın en mutlu milletinin Ermeniler olduğunu, fakat Rusların ve İngilizlerin onları Osmanlı’ya karşı kullandığını anlattı. Doç. Dr. Ömer Turan ise Anadolu’yu Hıristiyanlığa kazandırmak için Gregoryan olan Ermenilerin Katolik yapılarak Anadolu’da devlet kurdurulmak istendiğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.