İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan:Tasvip etmem mümkün değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”İmparatorluğun Çöküş Dönemi’nde Osmanlı Ermenileri Konferansı”nın, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce durdurulması kararını değerlendirirken, “Demokratik bir ülkede düşüncenin, fikrin açıklanacağı bir organizasyonda bu şekilde bir kararın alınmasını doğrusu tasvip etmem mümkün değil” dedi.

Özel Akay Hastanesi’nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, iktidar olarak eğitime, sağlığa, adalet ve emniyete büyük önem verdiklerini belirterek, sağlık alanında özel sektörün faaliyetlerinin önemine değindi.

Erdoğan daha sonra, hayırlı olması dileğiyle hastanenin açılışını yaparak, incelemelerde bulundu.

Hastaneden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “İmparatorluğun Çöküş Dönemi’nde Osmanlı Ermenileri Konferansı”nın , İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce durdurulması kararının sorulması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İdare mahkemesi böyle bir karar vermiş. Tabi burada ben ancak kişisel kanaatimi şöyle ortaya koymak isterim; Özellikle demokratik bir ülkede düşüncenin, fikrin açıklanacağı bir organizasyonda bu şekilde bir kararın alınmasını doğrusu tasvip etmem mümkün değil. Hele hele ‘daha ileri bir demokrasi, daha özgür bir Türkiye’ dediğimiz bir dönemde. Siz bir düşünceyi beğenmeyebilirsiniz, tasvip etmeyebilirsiniz, ama bunun açıklanmasını, önüne gelip de bu şekildeki bir engelleme ile giremezsiniz. Kaldı ki daha yapılmamış olan, ne konuşulacağı belli olmayan böyle bir düşünce platformunu engellemenin, ben demokrasiyle, özgürlüklerle, çağdaşlıkla bağdaşır olduğuna inanmıyorum. Düşüncem budur, kanaatim budur.”

Başbakan Erdoğan AB’nin yayınladığı karşı deklarasyonla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Karşı deklarasyon kendi içinde çelişkilerle dolu. Bizim için burada önemli olan müzakere çerçeve belgesidir. Dolayısıyla biz müzakere çerçeve belgesini takip ediyoruz. 3 Ekim müzakere sürecine yönelik olarak mevcut müzakere çerçeve belgesi bizim için geçerlidir. Biz şu anda onu takip ediyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.