İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NTVMNSBC: Bush yönetimi tasarıya tepkili

Amerikan Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen Ermeni soykırımı iddialarının tanınmasına yönelik iki tasarıya, Bush yönetiminden de tepki geldi

Bush yönetimi, tasarıların kabulüne karşı çıktığını belirtti ve konunun siyasete alet edilmemesini istedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, “Bu konuda tutumumuz değişmedi. Yönetimimiz, tasarıların komiteden geçmesini desteklemedi. Bu mesele, siyasete alet edilmemesi gereken bir konu” dedi.

Komitenin kabul ettiği iki Ermeni tasarısının geleceği, Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert’ın tutumuna bağlı görülüyor. Hastert, bu tasarıları Temsilciler Meclisi Genel Kurul gündemine almadığı takdirde, tasarılar engellenmiş olacak.

Öte yandan Ermeni lobisi, tasarıların Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda oylanacağı yönünde Meclis Başkanı Hastert’tan söz aldığını ileri sürdü.

Demokratlar’ın sunduğu tasarıyı hazırlayan milletvekili Adam Schiff, ileride Türkiye’den toprak ve tazminat taleplerinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.