İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Salom: Blair’in danışmanları, Holokost Günü’nün iptaline çalışıyor

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in danışmanları, İngiltere’de Holokost’u Anma Günü’nün ülkedeki Müslümanların karşı çıktığı gerekçesi ile iptal edilmesi gerektiğini öne sürdüler.

Teklif taslaklarında, Holokost’u Anma Günü’nün Soykırım Günü adı altında Müslümanların da Batı Şeria, Gazze, Bosna ve Çeçenistan’da ölümlerini anacak bir gün olarak gerçekleşmesi gerektiğinin belirtilmesi İngiltere Yahudi liderlerini kızdırdı. Tekliflerin değerlendirilebileceği, Holokost’un ‘Avrupa tarihindeki trajedi’ yi simgelediği, “Holokost’u Anma Günü”nün birçok genç Müslüman için hiç birşey ifade etmediği belirtildi.
22 Eylül’de sonlandırılıp, Blair’e verilecek olan teklif, Londra’daki patlamalardan sonra 4 komite tarafından aşırı uçlardaki kişilerle savaşmak üzere hazırlandı.
İnterpal Yardım Derneği’nin Başkanı İbrahim Hewitt; ‘500 Filistin kasabası ve köyü yıllar içinde silindi, bu bana soykırım gibi geliyor’ dedi.

İngiletere’deki Yahudi Milletvekilleri Kurulu’nun Başkanı Mike Whine, grubun bu tür taslaklarla savaşacağını belirterek, Times Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ‘Tabi ki bu harekete karşı çıkacağız, amaç modern tarihin en karanlık gününü hatırlamak’ dedi.

Holokostu Anma Komisyonu Başkan Vekili Louise Elman, ‘Müslüman gruplar Holokost’un iğrençliğini görmezden gelmekten vazgeçmeliler’ dedi. İngiltere’de Holokost’u Anma Günü ilk kez Ocak 2001’de gerçekleşti, daha sonraki yıllarda her 27 Ocak’ta tekrarlandı.

Yorumlar kapatıldı.