İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hurriyet: Ermeni tasarısının kaderi onun elinde

Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert, konuyu, Genel Kurul’un gündemine alabilir ya da istediği sürece bekletmeyi tercih edebilir. Hastert, Kasım 2006 seçimlerine kadar gündeme getirmezse, komiteden geçen iki tasarı da kadük olacak. 435 üyesi bulunan Temsilciler Meclisi’nin 140’tan fazla üyesi tasarılara destek veriyor. Hastert, beş yıl önce, Başkan Bill Clinton’ın isteği üzerine benzer bir tasarıyı son anda ve Genel Kurul’dan geçmesi beklenirken rafa kaldırmıştı.

LANTOS FAKTÖRÜ

Vanity Fair dergisinde yer alan ve FBI’dan kovulan çevirmen Sibel Edmonds’ın söyledikleri temelinde; Türk yetkililerin, Dennis Hastert’a siyasi bağış toplanmasında rol oynadıklarına ilişkin haberin ardında Ermeni lobisinin bulunduğu öne sürülüyor. Uluslararası İlişkiler Komitesi’nde, bugüne dek hep Ankara’ya destek veren saygın ve yaşlı üye Tom Lantos’un ‘1 Mart TBMM kararı’ nedeniyle saf değiştirmesi Ermeni lobisi için ciddi bir kazanım oldu. Yahudi soykırımından kurtulan Tom Lantos, çevresinde çok etkileyici olmasıyla tanınıyor.

PAMUK DAVASI

Bunun yanı sıra, ünlü yazar Orhan Pamuk’a yönelık suçlamalar sık sık gündeme getirildi. Ermeni lobisi, 90 yıl önce yaşanan olaylardan kurtulduklarını ileri sürdüğü üç ayrı yaşlı kadını da komite toplantısının yapıldığı salona getirdi.

İki tarafa da söz mü verdi?

ERMENİLERİN aşırı milliyetçi Daşnaksütyun partisinin ABD’deki kolu olan ANCA’nın Başkanı Ken Hachikian, Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert’den, ‘verdiği sözü yerine getirerek’ tasarıları en kısa zamanda Genel Kurul gündemine getirmesini istedi. Hastert’ın, bu sözü ne zaman ve kime verdiği açıklık kazanmadı.

Yorumlar kapatıldı.