İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ALMAN ZANGOÇ’U YURDA SOKMAYIN

Ayasofya Camii’nde ayin yapacakmış…

Türkiye’de de devlet başkanı gibi karşılanacak olan 16.Benedictus’in gizli hesabı ortaya çıktı. Papa yanına Ekümenik hayallerini gerçekleştirmek için her türlü entrikayı çevirmekten geri kalmayan Fener papazını da alıp Ayasofya Camii’nde Aziz Andew Yortusu kutlaması adı altında ayin yapacak.

Papa’yı ülkeye sokmayın

TÜrkİye gezisinde Ayasofya’da ayin yapmayı planlayan Papa 16.Benedictus’a tepkiler sürüyor. Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut, Papa 16.Benedictus’un, Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenecek bir yortuya katılarak, Patrikhane’nin “Ekümeniklik iddiasının” meşrulaştırılmak istendiğini söyledi. Karabulut yaptığı yazılı açıklamada, Papa 16.Benedictus’un, aynı zamanda Vatikan Devlet Başkanı olması sıfatıyla resmi törenle karşılanacağını, devletin üst düzeyindeki yöneticilerle görüşeceğini ve Anıtkabir’i ziyaret edeceğini, tüm bunların zorunlu protokol kuralları olduğunu hatırlattı.

‘MEŞRULAŞTIRACAKLAR’

Karabulut, buna rağmen, Papa’nın ziyaretiyle “bir oyun oynanmak istendiğine” de değinerek, şu görüşleri dile getirdi: “Papa Ankara’daki resmi ziyaretlerini tamamladıktan sonra İstanbul’a gidecek ve Aziz Andrew Yortusu’na katılarak, Fener Rum Patrikhanesi’nin ekümenikliğini ve Ortodoks dünyasındaki o çok istenen yetkinliğini meşrulaştıracak ve İstanbul Valisi tarafından Atatürk Havalimanı’ndan, yine devlet töreniyle uğurlanacaktır.

‘SEZER ENGEL OLSUN’

Bu oyuna, bugün yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer karşı koyabilir. Eğer Sayın Sezer böyle bir karar verirse inanıyorum ki Türk halkı bu kararından dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’na destek verecektir. Bu tavırla, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, dünyaya Lozan’ı ve laikliği her ne pahasına olursa olsun koruyacağı mesajı verecektir.”

Yorumlar kapatıldı.