İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AVRUPA PARLAMENTOSUNDA KONGRE VE DANIŞMA TOPLANTISI

Avrupa Ermenileri Adalet ve Demokrasi İttifakı’ndan İcra Md. Loran Leylekyan’ın verdiği bilgiye göre; Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin başlaması öncesinde 22-23 Eylül tarihlerinde Brüksel’de geniş katılımlı tartışmalar ve danışma toplantıları düzenleneceği, yapılacak etkinliklere Ermeniler dışında Avrupa Siyasal partilerinden temsilciler ve Hükümet dışı İnsan hakları örgütleri temsilcileri de katılacak. Düzenlenen etkinlikerde, Türkiyede ifade özgürlüğü, azınlık hakları, ordunun rolü, retçi siyaset ve Kıbrıs’a ilişki sorunlar değerlendirilecek.

22 Eylülde yapılacak kongrede Belçika Parlamentosu Bşk. yard. İngo Fridrich “2004 Aralığından 2005 Ekimine, Türkiye değişti mi?” başlıklı bir konuşma yaparken, AB-Türkiye Parlamento ortak heyeti başkanı Jack Tubon, aynı heyet üyesi Panagiotis Beglitis, AP üyesi Francesco Enrico Speron, Avrupa Komisyonu aday ülke meseleleri Md. Pierre Mirel, İnsan Hakları Uluslararası Federasyonu Gn. Sekreteri Filip Kalfayan, Infı-Turk kuruluşu bşk. Doğan Özgüden, Avrupa Ermenileri Federasyonu Bşk. Hilda Çoboyan, Uluslararası ilişkiler Avrupa Enstitüsü Bşk. Oliver Mani-Kirl, Yeni Avrupalılar kuruluşu Bşk. Frenk Biançeri de katılımcılar arasında yer alamktalar.

Davet edilen siyasal şahsiyetler arasında eski Fransa Dışişleri bakan yard. Mişer Barnier ve Avrupa Parlamentosu Avrupa Birleşik Solu grubu başkanı Fransis Vurtsin anılabilinir.

Bir sonraki günkü etkiliğe AB üyesi 20 ülke Ermeni kuruluşları temsilciler katılacaklar ve Avrupanın geleceği, Türkiye’nin üyeliği, Ermenistan’ın komşularının siyaseti ve “Time” dergisinin tavrına ilişkin konuları değerlendirecekler.

Yorumlar kapatıldı.