İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERİVAN GÜNÜ 8-9 KASIM´DA KUTLANACAK

Erivan belediyesince düzenlenen haftalık mutad basın toplantısında Belediye Bşk. yard. Arman Sahakyan, Hükümöet kararaıyla bundan böyle Ekim ayının ikinci cumartesi günü Erivan Kent Günü olarak kutlanacak. Bu yıl 8-9 Ekim’de yapılacak kutlamalara birçok konuğun katılması beklenirken, etkinliklerin başlıca rejisörlüğünü Vigen stepanyan yapacak. Etkilikler 8 Ekim’de Opera Binası’nda yapılacak tören oturumu ve sonrasında Özgürlük (Oper) Meydanı’ndaki konserle devam edecek. Kutlama etkinliklerine kentin tüm belediyeleri de katılacaklar.

Kültü alanında bir iyi haber de Erivan belediyesinin Müzik okullarında okuyan öksüz, öksüz ve yetim, şetit veya gazi çocukları veya üstün başarılı çocukların okul masraflarının karşılanması için 14 milyon dram tahsis etmesi oldu.

Arman Sahakyan 256 ticari müessesnin, inşşat malzemesi ticaretini sokaklara taşacak şekilde satışlarını gerçekleştirdiklerini, evden satış yapan kuruluşlarınmsa sayısının 65 olduğunu kaydederek bunların uyarıldıklarını ve bunlara karşı ilerde daha sert önlemler alacaklarını belirtti ancak bunların neler olacağını ifade cetmedi.

Müzikli restoranlara ilişkin olarak kendilerine şikayet gelmediğini de söyleyen Belediye Bşk. yard., gece müzik için izin verilen sürenin bir saat daha uzatıldığını belirtti. Halihazırda bu gece 23:00 ve sabah 08:00 arasında olmakta.

Cenaze levazımatçılarının çalışma düzenine ilişkin olarak yakında Parlamento gündemine gelece “Cenazeye ilişkin” yasa taslağında, cenaze levazımatçılarının mezarlıklar yakınında özel bir bölgede toplanması öngörülmekte.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.