İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`6-7 Eylül olayları´ panelinde kavga

İstanbul

Karşı Sanat Çalışmalarının, 6-7 Eylül olaylarının 50. yılı dolayısıyla düzenlediği “50. Yılında 6-7 Eylül Olayları” panelinde, dinleyiciler arasında kavga çıktı.

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen panelde, Prof. Dr. Ayhan Aktar’ın konuşması sırasında “Ermeni tehciri ve nüfus mübadelesi sonrasında yüzde 20 olan gayrimüslim nüfusu yüzde 2’ye düştü” demesi üzerine, salonda dinleyici olarak bulunan ve Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği yöneticisi olduğu öğrenilen Ramazan Kırkık tepki gösterdi.

Kırkık, “Burada gerçekler çarpıtılıyor. Sizler de koyun gibi dinliyorsunuz” dedi. Bu sırada adının Haluk Ağabeyoğlu olduğu öğrenilen bir başka dinleyici, Kırkık’ın yanına gelerek önce susmasını istedi, ardından Kırkık’ı tartaklayarak yüzüne kafa attı.

Kaşı açılan Kırkık, daha sonra güvenlik kuvvetlerince salondan uzaklaştırıldı.

Başka bir dinleyicinin, Kırkık’a kafa atanın da çıkartılmasını istemesi üzerine, bu istek, salonda bulunanlar tarafından alkışlandı. Bunun üzerine kavgaya karışan Haluk Ağabeyoğlu da salondan çıkartıldı.

Prof. Dr. Murat Belge de 6-7 Eylül olayları sırasında 13 yaşında olduğunu ve babasının, Demokrat Parti’yi destekleyen Zafer Gazetesi’nin başyazarı olduğunu anlattı.

Belge, olaylar sırasında Ankara’da bulunduklarını, o günün akşamında babasının yaptığı konuşmalardan ve görüştüğü kişilerden, ”olayları, dönemin hükümetinin yaptırdığı ve yaptırırken de ucunu kaçırdığı” izlenimi edindiğini söyledi.

Bu sözler üzerine salondan bir dinleyici Belge’nin sözünü keserek, ”Hükümetler böyle şeyler yapmaz. Batı Trakya’da ne olduğunu da anlatacak mısınız?” diye tepki gösterdi.

(aa)

Yorumlar kapatıldı.