İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Açık´ın şampiyonu Roger Federer

ABD Açık Grand Slam tenis turnuvası erkekler kategorisinde şampiyonluğu, yedi numaralı seri başı Andre Agassi’yi 3-1 yenen dünyanın bir numaralı tenisçisi Roger Federer kazandı.

İlk sete iki tenisçi de iyi oyunlarla başladı. Ancak sekizinci oyunda rakibinin servisini kıran geçtiğimiz yılın şampiyonu Roger Federer 5-3 öne geçti. Dünyanın bir numarası, dokuzuncu oyunda attığı üçüncü set servisinde ace yaparak seti aldı.

İkinci sete iyi başlayan Agassi, ilk oyunda Federer’in servisini kırdı. Daha sonra rakibinin bir servisini daha kıran Agassi seti 6-2 kazandı ve oyuna 1-1’lik eşitlik getirdi.

Üçüncü set karşılıklı iyi oyunlarla başladı. Altıncı oyunda Andre Agassi, yedinci oyunda ise Roger Federer servis kırmayı başardı ve oyuna 6-6’lık eşitlik geldi. Tie-break’i kazanan Federer, setlerde 2-1 üstünlüğe ulaştı.

Dördüncü sete hızlı başlayan Federer, ikinci oyunda Agassi’nin servisini kırdı ve 2-0 öne geçti. Bu oyundan sonra Agassi’nin savunması her an biraz daha düştü ve Federer 5-0 öne geçti.

Yedinci oyunda servis kullanan dünyanın bir numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, üç kere üst üste maç servisi atma şansını yakaladı ve ilk serviste ABD Açık şampiyonluğuna ulaştı.

Maça iyi başlayan ve ikinci sette eşitliği yakalayan 35 yaşındaki ABD’li tenisçi Andre Agassi finali kazansaydı, ABD Açık’ı kazanan en yaşlı tenisçi unvanını da elde etmiş olacaktı.

ABD’de kariyerinin altıncı grand slam’ini kazanan Roger Federer, aynı zamanda 1.1 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi oldu. Finalde kaybeden Andre Agassi ise 550 bin dolar ödüle hak kazandı.

Arka arkaya 23’üncü finalini kazanan Roger Federer, 1920’lerden beri iki yıl üst üste hem ABD Açık’ı hem de Wimbledon’ı kazanan ilk tenisçi oldu.

Yorumlar kapatıldı.