İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KAREN DEMİRCİYAN SPOR-KÜLTÜR KOMPLEKSİ YENİ SAHİBİ BAMO ŞİRKETİ 9-10 MİLYON DOLAR YATIRIM SÖZÜ VERDİ

Erivan Karen Demirciyan Spor-Kültür Konpleksi’nin (KDSKK) yeni sahibi BAMO Şirketi Gn. Bşk. Murad Muradyan, dün Armenpress Basın Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Rusya’da tanınmış bir inşaat şirketi olduklarını ve daimi olarak 2500 işçi istihdam ettiklerini söyledi. Moskova’da iki spor-kültür merkezi de inşa ettiklerini belirten Muradyan, KDSKK’yı yeniden yapılandırmak için Ermenistan cumhurbaşkanına 5 milyon dolar önerdiklerini, Hükümetin önerisinin ise 5,7 milyon dolar olduğunu ve bu fiyattan da sözleşmeyi imzaladıklarını kaydetti.

KDSKK genel profili ve isminin korunacağını, oluşturulan bir uzmanlar kurulunun bina ve öevre koşullarını 3 yıllık bir incelemeye tabi tutacaklarını da söyleyen Muradyan, gelişmelerden basının 3-6 aylık periyodlarla haberdar edileceğini, yapacakları yatırımın ise 9-10 milyon dolar olacağını kaydetti. Bu 46.000 m2 alan için m2’ye 200 dolar yatırım anlamına da gelmekte.

Kompleks etrafına restoran ve otel yapmayı planlamadıklarını ve yeşil alanın mümkün olduğunca korunacağını da kaydeden Muradyan, ilk yapacakları işin kış sporları için kayak pistinin onarılması olacak.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.