İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Karabağ´ı güç kullanarak alabiliriz´

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yukarı Karabağ sorununu güç kullanarak çözebilecek kapasitede olduklarını söyledi.

6 kasımda yapılacak genel seçimler öncesinde Yeni Azerbaycan Partisi adına kampanya gezilerine çıkan Aliyev, muhaliflerin Karabağ’ın yeniden Azerbaycan topraklarına katılması için hükümet değişikliği gerektiği yönündeki iddialarına karşılık verdi.

Aliyev, “düşman, Azerbaycan’ın her an işgal altındaki toprakları geri alabilecek yeterlilikte olduğunu bilmeli” dedi.

Orduya büyük yatırım yaptıklarını anlatan İlham Aliyev, 300 milyon doları aşan Savunma Bakanlığı bütçesinin gelecek yıl ikiye katlanacağını belirtti.

Karabağ sorunu nedir?

Yukarı Karabağ sorunu, Ermenistan’ın 1992 yılında Azerbaycan topraklarını işgali sonucunda ortaya çıktı. Karabağ sorunu nedeniyle, Azerbaycan’da bir milyondan fazla insan kendi topraklarında mülteci durumuna düştü ve Azeri topraklarının yüzde 20’si işgale uğradı.

İki ülke arasındaki çatışmalar 1994 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasına kadar sürdü. Bu tarihten sonra, sorunun çözümü için barış süreci başladı.

Karabağ sorunu, Güney Kafkasya’daki siyasi istikrarın, ekonomik gelişmenin ve bölgesel işbirliğinin önündeki en önemli engel olarak görülüyor.

Yorumlar kapatıldı.