İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik: Her Türk kınıyor

RADİKAL – ATİNA – İstanbul Fener Patriği Bartholomeos 6-7 Eylül olayları için “Çağdaş Türkiye bugün, sadece Rumlara değil başka azınlıklara, hatta bizzat Türtkiye’nin kendisine yapılan büyük haksızlığı kabul ediyor. Bugün bu olayları kınamayan aklı başında Türk yoktur” dedi.

Yunan basınındaki haberlere göre, Bartholomeos, Patrikhane’de düzenlenen ayinden sonra yaptığı konuşmada, Kıbrıs gerekçe gösterilerek Rumların İstanbul’dan yurtlarından koparıldığını, 6-7 Eylül’de başlayan süreç sonucu bir zamanlar İstanbul’da olan 100 bin Rum’dan bugün sadece 3 bin kişinin kaldığını söyledi.

Yunan basını: Hem özeleştiri hem saldırı

Bu arada, Türk basınının 6-7 Eylül 1955 olayları için yaptığı özeleştiri Atina’da dikkatlerden kaçmadı. Ancak, bir grup ülkücünün 6-7 Eylül sergisini basması Yunan basınında ön plana çıktı. Elefterotipia, “Türk basınının hemen tümü olaylardan utançla bahsederek özeleştirisini yaparken ülkücüler sergi bastı” diye yazdı. Elefterotipia, Türkçe-Yunanca, “Eh o zaman (Yunanca) Bayramdan sonra bayram mübarek olsun (Türkçe)” ifadesine yer verdi. Gazete “İstanbul’daki Rumları taşıyan trenlerin hepsi bir daha dönmemek üzere gitti” dedi.

Yorumlar kapatıldı.