İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HABERTÜRK: ÜLKÜCÜLER YUMURTA PİŞİRMEYE GİDERKEN SERGİ BASMIŞLAR (!)

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz: Bu planlanmış bir eylem değil. 55 yıl önce olan bir olay Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü bir dönemde gündeme getirilmesi manidar. Bizim tepkimiz buna. Biz şiddetin kaygısını duyuyoruz.

Halkta da bunun bir tepkisi var. Ülkede güvenlik güçlerinin eli kolu bağlandı. Halkımızın buna bir tepkisi var. Türkiye Cumhuriyet’i sahipsiz değildir. Türkiye’nin açılımı şudur. Türklerin yaşadığı vatan.

Bu ülkede Türk olmayanlar bizimle birlikte yaşayamaz diye bir iddia etmiyoruz.

Gülgûn Feyman: Güvenlik güçleri müdahale edemiyor diyorsunuz siz mi müdahale edeceksiniz?

Biz polislik yapmayacağız. Ancak 6-7 Eylül olaylarını tasvip etmiyoruz. 55 yıl beklendikten sonra niçin bu zaman seçildi. Bu fotoğrafların böyle bir zamanda sergilenmesi art niyet. İçimizdeki iş birlikçilerin organize ettiği bir olay. Onların kim olduğunu merak ediyoruz. Bunları AB yapıyor. AB’nin içimizdeki yerleşik güçleri yapıyor ve hükümet buna göz yumuyor. Hükümet, pasif davranıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde verilecek ‘Ermeni’ konferansından rahatsız ediyoruz. Biz hiçbir yeri basmadık. Spontene bir olay.

Gülgûn Feyman: Yumurtaları nereden buldunuz?

Nereden bulduğumuz önemli değil. Daha önce planlı bir eylem değil.

Gülgûn Feyman: Sergiye giden bir insanın cebinde yumurta olmaz?

Biz eylemi planlı yapmadık

Gülgûn Feyman: Yani eylem bitiminde yumurta yiyecektiniz.

Bizim dışımızdakilere de bu soruları sorun. Türkiye Cumhuriyet’i sahipsiz değildir. Bunun meşruiyetini de Türk genci Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabı’ndan alıyor.

Yorumlar kapatıldı.