İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başesgioğlu: `Osmanlı İmparatorluğu ile hesapları olanlar, defterleri karıştırmaya başladılar´

Kastamonu – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, “Osmanlı İmparatorluğu ile hesapları olanlar, şimdi yeniden defterleri karıştırmaya başladılar” dedi.

Bakan Başesgioğlu, 19. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok ince ve hassas bir dönemden geçtiğini, ülke üzerinde oyunlar oynandığını belirtti.

“Osmanlı İmparatorluğu ile hesapları olanlar şimdi yeniden defterleri karıştırmaya başladılar” diyen Bakan Başesgioğlu, şöyle devam etti:

“İşte Ermeni defteri, Kıbrıs defteri, azınlık defteri bunlardan bazıları. Türkiye Cumhuriyeti, vatanının bölünmez bütünlüğünü bütün oyunlara rağmen geçmişte korumuştur bundan sonra da korumaya devam edecektir. Onun için hiç kimse terör yoluyla olsun veya başka oyunlarla ülkemizin birliğini dirliğini ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Türkiye topraklarında doğmuş 72 milyon vatandaş, Türk vatandaşıdır. Türkiye topraklarında doğmuş ve yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır.”

Anayasal olarak, yasal olarak Türkiye’nin neresinde doğarsa doğsun, neresinde yaşarsa yaşasın herkese cumhurbaşkanlığı yolunun açık olduğunu söyleyen Başesgioğlu, “Onun için Türkiye’de suni ayrımcılık yaparak, bölge farklılıkları yaparak, inanç farklılıkları yaparak bu aziz milleti bölmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Türkiye bu aziz topraklarıyla bu genç nüfusuyla bu coğrafyanın en büyük devletidir. Bunu görenler Türkiye’nin hızını kesmeye niyetleniyorlar ama başaramayacaklar” dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.