İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ROBERT KOÇARYAN´IN ÜÇÜNCÜ DÖNEM BAŞKANLIĞI GERÇEKÇİ DEĞİL´

Dün Dışişleri Bakanlığında “Avrupa Güvenlik vbe İşbirliği Konferansı-Nihai Senedi” kitabının tanıtım toplantısına katılan ABD Ermenistan elçisi John Evans, gazetecilerin Anayasal değişiklikler paketine ilişkin sorularını yanıtlamaktan kaçınırken, bir gün önce “Özgürlük Radyosu”na verdiği demeçle konuya ilişkin düşüncelerini ifade ettiğini belirtti.

ABD yönetiminin Ermenistan’da demokratikleşme için iktidar değişikliğini zorunlu bir koşul olarak öngörmediğini de ifade eden Evans, Ermenistan’da 2007 yılında yapılacak Parlamento ve 2008 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde, seçimlerin özgür ve adil yapılması için yoğun çalışacaklarını kaydetti.

Bir önceki hafta Erivan ASBD elçiliğinde gerçekleştirilen “Sorumluluk zamanı” demeciyle, anayasal değişiklikler paketi “önemli bir süreç” olarak değerlendirildi, paketin hazırlanmasına katkıda bulunanların gayretlerinin ABD tarafından desteklendiği vurgulanırken, Siyasetin oyun kurallarının Anayasayla belirlendiği hatırlatılarak, Ermenistan’daki tüm siyasi partilerin bu kuralların oluşum sürecine katılmaları çağrısında bulunulmuştu.

ABD elçisi J. Evans Anayasal değişiklerden sonra teorik olarak R. Koçaryan’a 3. dönem tekrar başkanlık yolu açılabileceğine ilişkin soruya, bunun gerçekçi olmadığı şeklinde yanıt verdi ve kendisinin önemli kişiler tarafından bu konuda temin edildiğini ifade etti. Kasom ayında ASnayasa için yapılacak referandumda yolsuzluklar olması durumunda ne olacağına ilişkin soruya ise, bunun, Dünya’nın bu köşesinde çok ciddi problemler yaratacağı şeklinde yanıtladı.

Yorumlar kapatıldı.