İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN NOTERLER ULUSLARASI LATİN NOTERLER BİRLİĞİ´NE KATILIYOR

2002 yılında Ermenistan Hükümeti’nin girişimiyle “Noterlere ilişkin” yeni yasa kabul edilmişti. Latin Noterlik Sistemi uzmanlarının görüşlerine göre, sistem talep sahiplerinin ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayacak durumda.

Bugünlerde Ermenistan’ı ziyaret eden Latin Noterler Birliği heyetinin ziyaretine ilişkin olarak heyet üyeleri ve Ermenistan Adalet bakanı tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

Ermenistan Adalet Bakanı Davit Harutyunyan Ermenistan’daki noterlik sisteminin gerekli mekanizmaları yaratma yolunda olduğunu ve sistemin Latin noterlik sistemini esas almasından ötürü gündeminde Uluslararası Latin Noterler Birliğine (ULNB) üye olmanın olduğunu belirtti. üyelik çalışmalarının gerçekte Noterlik Kanunu’nun kabulünden sonra başladığını ve bu yıllar zarfında ziyaretlerin olduğunu ve Noterlik yasasının da belli değişikliklere uğradığını kaydetti. Harutyunyan bu ziyaret sonrasında Ermenistan’ın asli üyeliği için başvurulacağını hatırlattı.

ULNB Uluslararası İşbirliği Komite Bşk. Jean Paul Dekor Ermenistan’daki noterlik yasası ve sistemini oldukça yeterli bulduklarını ve heyet üyelerinin 3 noter bürosunda gözlemlerde bulunduklarını belirtti.

Ağavni Harutyunyan

Yorumlar kapatıldı.