İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baykam: Perinçek’in maskesini indirmeye hazırım

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi ressam Bedri Baykam, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ağır eleştiriler yöneltti.

Daha önce İP’in, Lozan 2005 toplantısında ADD’yi kullandığını açıklayan Baykam, bu kez de Perinçek’in Kıbrıs, Türk Silahlı Kuvvetleri, sözde Ermeni soykırımı iddiaları, İsmet İnönü’ye yönelik ‘faşist’ suçlaması, Avrupa Birliği ve Kürtlerin kendi devletlerini kurabileceği yönündeki iddialarını gündeme getirdi. Perinçek’e, “Ülkeye yapacağınız en büyük hizmet, bizi öyle uçurumlara atmamak için artık köşenize çekilmenizdir, çünkü sizin yüzünüzden bütün diğer Cumhuriyetçilerin sözleri de güvenilmez hale gelir.” diyen Baykam, şöyle devam etti: “Sizi tüm faturalarınız ve çelişkilerinizle tarihe ve Tanrı’ya havale ediyorum. Ortaoyunu sona ermiştir. Senaryonuz kendi gayretkeşliğinizle iflas etmiştir. Perde üzerinize kapanmıştır.” Perinçek’e ‘hodri meydan’ diyen Baykam, İP lideriyle istediği platformda gelip maskesini indirmeye hazır olduğunu belirtti.

Baykam, Türk Solu Dergisi’nde yayımlanan yazısında Perinçek’e hitaben “Sizi Solculuktan ve Kemalistlikten azlediyorum.” şeklinde hitap etti. Doğu Perinçek’in Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi (TİİKP) Davası Savunma, Kıbrıs Meselesi, Osmanlı’dan Bugüne Toplum ve Devlet kitapları ve 2000’e Doğru Dergisi’yle İP’in parti programından alıntılara yer verdiği geniş bir makale hazırlayan Baykam, “Geçmişinizdeki bugünkü kimliğinizi inkar eden tüm noktaları görmezden geldik, unuttuk, “Bu büyük ‘dönüşüm’ünüzü kabullendik. Ama pardon, bir yere kadar Sn. Perinçek. Artık bu maske indi.” dedi.

ADD üyeliğinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kimliği ile de öne çıkan Bedri Baykam, Perinçek’in şu iddialarını hatırlattı: “İttihatçı kompradorlar yüz binlerce Ermeni’yi katletti”, “Ankara hükümeti, Lozan’da emperyalistlerle uzlaştı”, “Kemalist iktidar, en tabii hakları için mücadele eden işçilere vahşice saldırdı”, “Kürt milleti, kendi kaderini tayin etme hakkına kayıtsız şartsız sahiptir. Eğer isterse ayrı bir devlet kurabilir”, “İktidar sahiplerinin Avrupa’dan gelen özgürlükçü telkinlere karşı ‘Bağımsızlık’ bayraklarını açmaları sanmıyoruz kimseyi aldatabilsin”, “Yağmacı Türk işgalciler Kıbrıs’tan çekilmelidir”, “Militarizmin ülkemiz siyasetindeki gizli ve açık rolüne son vermeden demokrasi ve özgürlük kazanamayız”, “Milli Şef’in CHP’si savaş yıllarında jandarma dipçiği ve tahsildar zulmüyle faşist bir diktatörlük sürdürdü.” Perinçek’i terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın siyasi söylem aracılığını yapmakla suçlayan ressam Baykam, bu hatırlatmaların ardından İP liderine şunları söyledi: “Benim kaypaklık ve oportünistlik tanımayan ödünsüz tavrımdan bir şeyler kapmaya çalışın. Kah Maoculuk, kah Kürtçülük, kah Atatürkçülük yaparak varacağınız yerler belli.”

Baykam, yazısının ilerleyen kısımlarında ADD’nin Perinçek’in arka bahçesi ve emir kulu olmadığını belirterek şu soruyu yöneltti: “Siyaset nedir sizin için Sn. Perinçek? Her an saf değiştirebileceğiniz, her an yeni yaratılmış sahte ‘düşmanlarla’ beslenebileceğiniz, her an sol dayanışmayı çatırdatabileceğiniz bir özel sado-mazoşist arena mı?”

04.09.2005

Ali İhsan Kuş

İstanbul

Yorumlar kapatıldı.